Att förlora en tand kan för många upplevas som en stor påfrestning, inte bara fysiskt utan även psykologiskt. Turligt nog har den moderna tandvården utvecklats i rask takt och erbjuder nu lösningar som ser naturliga ut och fungerar precis som dina egna tänder. En av dessa framstående lösningar är tandimplantat.

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat kan beskrivas som en konstgjord tandrot, tillverkad av titan, som sätts in i käkbenet för att ersätta en förlorad tand. Efter en läkningsperiod, som varierar från person till person, fästs en krona, bro eller protes på implantatet.

Behandlingsprocessen:

  1. Konsultation: Varje behandling inleds med en konsultation. Hos Dentiq Dental får du möjlighet att träffa en av våra specialister inom tandimplantat. Under detta möte diskuteras dina förväntningar, eventuella frågor samt din allmänna tandhälsa.
  2. Förbehandling: Det kan krävas vissa förbehandlingar, som tandutdragning eller uppbyggnad av käkbenet, innan själva implantatbehandlingen kan inledas.
  3. Insättning av implantatet: Under lokalbedövning sätts implantatet in i käkbenet.
  4. Läkningsprocess: Implantatet behöver tid för att integreras med benet, vanligtvis mellan två till sex månader.
  5. Avtryck och framställning: Ett avtryck tas av ditt bett för att skräddarsy en krona, bro eller protes.
  6. Färdigställande: Den skräddarsydda tanden fästs sedan på implantatet, och din behandling är komplett.

Varför Dentiq Dental för tandimplantat?

Hos Dentiq Dental har vi en lång och gedigen erfarenhet av tandimplantat. Vår personal genomgår kontinuerlig utbildning för att alltid kunna erbjuda den senaste tekniken inom tandvård. Vår mission är att se till att du som patient alltid känner dig trygg och väl omhändertagen. Vår expertis inom området garanterar en skonsam, effektiv och hållbar behandling.

Risker och hur vi hanterar dem

Inga medicinska ingrepp är helt utan risker. Dock minimeras dessa risker betydligt när du vänder dig till specialister som dem på Dentiq Dental. Vi tar oss tid att noggrant planera varje steg av din behandling och ser till att du är väl informerad genom hela processen.

Boka din tid hos Dentiq Dental

Om du funderar över att skaffa tandimplantat eller bara vill ha mer information om hur det kan förbättra ditt leende, tveka inte att boka en konsultation med oss. Du kan boka din tid här eller ringa oss direkt på 08 – 1284 40 44.

Med Dentiq Dental är du ett steg närmare ditt drömleende. Lita på våra specialister och låt oss ta hand om ditt leende!

Vill du fördjupa dig ännu mer om tandimplantat? 1177 Vårdguiden erbjuder ytterligare information och insikter om ämnet. Läs mer om tandimplantat hos 1177 Vårdguiden.